1. Cum are loc rezervarea unui automobil la Rent a Car în Chișinău, R.Moldova?

Cât se poate de simplu, e destul să accesați iconița „caută”, să selctați data și automobilul din lista celor disponibile apărută pe ecran. Această metodă se referă la rezervarea on-line, de asemenea aveți posibilitatea de a rezerva prin telefon sau la oficiile noastre. Noi avem grijă ca rezervarea și chiria auto să fie cât se poate de simplă.

    2. Care sunt condițiile necesare pentru a putea lua un automobil în chirie în Moldova?

Este destul să prezentați buletinul de identitate sau pașaportul, permisul de conducere cu vechime începând cu 3 ani și să aveți vârsta de la 23 de ani și mai mult. Sunt acceptate și permisele internaționale sau străine.

    3. Automobilele date în arendă sunt asigurate?

Da, taxa pentru asigurare este inclusă în prețul indicat pe site, inclusiv asigură protecția chiriașului în cazuri de furt sau forță majoră. De asemenea, este la dispoziția clientului solicitarea unei asigurări suplimentare pentru alte obiecte și situații: pentru bagaj, copii, carte verde, cu prevederea răspunderii personale prin sau fără franciză.

    4. Pentru ce plătește clientul? Ce prevede tariful de închiriere?

Tariful este stabilit în dependență de: însăși prețul pentru arendă, taxele de drum, asigurarea, revizia tehnică și alte cheltuieli.

În preț nu este inclus combustibilul și amenzile rutiere în cazul încălcării regulamentului.

    5. Cum este efectuată achitarea și în cât timp poate fi preluat automobilul rezervat pentru arendă?

Achitarea este efectuată în lei, după cursul BNM, cash sau cu ajutorul cardului (transfer bancar doar pentru persoanele juridice).

Preluarea automobilului și tuturor necesare de obicei, nu durează mai mult de 10 minute.

    6. Cum se procedează în cazul când avionul întârzie?

Atunci când rezervați automobilul pentru arendă, puteți indica ruta zborului, astfel noi vom avea date despre acesta ca să vă așteptăm și să vă predăm automobilul chiar dacă zborul este întârziat sau reținut.

    7. Cum pot fi sigur că rezervarea a avut loc cu succes?

O data cu rezervarea veți primi o scrisoare pe e-mail-ul indicat. Dacă ați primit scrisoarea, atunci rezervarea a avut loc cu succes.

    8. Pot fi prevăzuți mai mulți șoferi pentru automobilul arendat?

Da, aceasta se specifică la încheierea contractului cu implementarea unei taxe suplimentare în sumă de 3 euro pe zi pentru un șofer additional.

Toate modificațiile personale pentru automobil: scaun pentru copii, sistem GPS, lanțuri pentru iarnă se specifică la rezervare (dacă este nevoie).

    9. Cum se va proceda în cazul necesității în ajutor atunci când a avut loc un accident?

Imediat se informează operatorul, care va solicita asistența (gratis) din partea echipei noastre pentru dumneavoastră. Timpul maxim de intervenție în Chișinău este de 1 oră și 4 ore pentru teritoriul înafara orașului.

    10. Unde are loc preluarea automobilului rezervat?

La rezervare specificați unde vă este mai comod să preluați automobilul: fie la oficiul din Chișinău (adresa: bd. Dacia 25) sau la aeroport.

    11. Este permisă părăsirea hotarealor țării cu ajutorul automobilului în arendă?

Da, doar că aveți nevoie să solicitați acordul companiei, în caz contrar se vor percepe sancțiuni și penalități din partea companiei.

                                                                                  

                                             În caz de aveți întrebări suplimentare puteți să ne contactați mereu!